preskoči na sadržaj

Agronomska škola Zagreb

Login
Škola na daljinu

Projekti u provedbi

 

e-Dnevnik

        E-DNEVNIK ZA UČENIKE

   E-DNEVNIK ZA

NASTAVNIKE

 

  

  

   

    

       

     

    

    

 

Vremenska prognoza - Zagreb

Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 4. 2015.

Ukupno: 302761
Ovaj mjesec: 1954
Danas: 95
VOĆAR – VINOGRADAR – VINAR
 
 O nama

Sastoji se od općeobrazovnog i strukovnog dijela, u kojem će polaznik steći temeljna znanja i vještine

Program se ostvaruje u školi, školskom vrtu, rasadnicima, obiteljskim gospodarstvima i vinarijama

Omogućuje putovanja na domaće i inozemne strukovne sajmove, izložbe te sudjelovanje na natjecanjima

Traje tri godine, a završava Izradbom i obranom  završnog rada nakon kojeg se stječe zvane voćar-vinogradar-vinar

Nakon završetka ovog programa, ostvaruje se mogućnost daljnjeg školovanja polaganjem razlike sadržaja nastavnih predmeta iz  četverogodišnjih programa. Sljedeće školske godine polaznik se redovito upisuje u četvrti razred željenog zanimanja u četverogodišnjem programu. Polaganjem Ispita državne mature ostvaruje se mogućnost studiranja na jednom od studijskih programa viših ili visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

 

Polaznik će razviti sljedeće kompetencije

Razlikovati specifičnosti  konvencionalne i ekološke proizvodnje voća, grožđa i vina

Provoditi tehnološke procese u proizvodnji i preradi voća i grožđa

Razlikovati specifičnosti pri izboru položaja, sadnji vinograda i voćnjaka, provođenju agrotehničkih i ampelotehničkih zahvata

Provoditi  zaštitu bilja

Upotrebljavati strojeve, uređaje, alate i opremu i voćarstvu, vinogradarstvu i podrumarstvu

Pratiti i primjenjivati zakonske propise zaštite na radu i zaštite okoliša

 

Buduće radno mjesto

Rad u voćarskim i loznim rasadnicima

Rad u voćarskim, vinogradarskim i vinarskim gospodarstvima

Samozapošljavanje u sustavu OPG-a

Rad u hladnjačama, linijama za sortiranje, pakiranje i distribuciju voća i grožđa  

Rad na linijama za doradu i preradu voća i grožđa

Rad u vinarijama

 
NASTAVNI PLAN
 
 
nastavni predmet
tjedni broj sati
 
 
1.razred
2.razred
3.razred
1.
hrvatski jezik
3
3
3
2.
strani jezik
2
2
2
3.
povijest
2
-
-
4.
tjelesna i zdravstvena kultura
2
2
2
5.
politika i gospodarstvo
-
2
-
6.
etika / vjeronauk
1
1
1
7.
matematika
1
1
1
8.
računalstvo
-
-
1
9.
voćarstvo
2
2
2
10.
vinogradarstvo
2
2
-
11.
vinarstvo
-
-
2
12.
mehanizacija u voćarstvu, vinogradarstvu i vinarstvu
2
2
-
13.
zaštita bilja u voćarstvu i vinogradarstvu
-
-
2
14.
promet i vožnja
-
1
-
15. 
praktična nastava
       14
      14
       14
 
ukupno
32
32
30
 
stručna praksa
80
80
35
 



preskoči na navigaciju