« Siječanj 2021 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
O programu
Program se sastoji od općeobrazovnog i strukovnog dijela u kojem će polaznik steći temeljna znanja i vještine iz sektora poljoprivrede, ugostiteljstva i turizma
Teoretski dio nastavnog programa ostvaruje se u učionicama i praktikumima škole, a vježbe i praktični dio ostvaruje se na agroturističko-edukativnom poligonu i praktikumu tradicijskih jela te u plastenicima i stakleniku. Dio praktične nastave odvija se na pokušalištima Agronomskog fakulteta u Zagrebu
Program omogućuje stjecanje znanja i vještina putem izborno – fakultativne nastave iz područja kao što su pčelarstvo, ribogojstvo, ljekovito bilje, ratarstvo, lovstvo, vinarstvo, gljivarstvo, etnologija, tradicijsko kuharstvo, izrada autohtonog suvenira i drugi
Polaznici izgrađuju svoje kompetencije i putem terenske nastave na agroturističkim gospodarstvima u Republici Hrvatskoj i inozemstvu
Program traje četiri godine a završava Izradbom i obranom završnog rada nakon kojeg se stječe zvanje agroturistički tehničar
Nakon završetka ovog programa i položenih Ispita državne mature ostvaruje se mogućnost studiranja na jednom od studijskih programa viših ili visokih učilišta u područjima agronomije, turizma i ugostiteljstva u Republici Hrvatskoj
Polaznik će razviti sljedeće kompetencije
Primijeniti suvremene agrotehničke zahvate u uzgoju kulturnih biljaka poštujući načela ekologije i održivog razvoja
Primijeniti suvremenu tehnologiju u uzgoju domaćih životinja poštujući načela ekologije i održivog razvoja
Razviti vještine hortikulturnog oblikovanja okućnice agroturističkog gospodarstva primjenom tradicionalnih vrtnotehničkih elemenata
Razviti vještine u pripremanju i posluživanju hrane njegujući tradicionalnu kuhinju i običaje
Organizirati zanimljiva javno-edukativna događanja u svrhu promicanja prirodnih ljepota ruralne Hrvatske
Primjenjivati osnove poduzetničkog poslovanja i organizacije rada
Pratiti i primjenjivati zakonske propise zaštite na radu i zaštite okoliša
Buduće radno mjesto
Budući da ovo zanimanje objedinjuje sektore poljoprivrede, ugostiteljstva i turizma pružaju se velike mogućnosti zapošljavanja kao što su:
Vođenje vlastitog agroturističkog gospodarstva
Zapošljavanje na agroturističkom gospodarstvu
Zapošljavanje u različitim oblicima ruralnog turizma kao što su eko-turizam, vinski turizam, lovni turizam, sportski turizam, vjerski turizam i drugi
Zapošljavanje na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu
Zapošljavanje u ustanovama koje se bave turizmom
Zapošljavanje u objektima koji se bave ugostiteljstvom
|
nastavni predmet
|
tjedni broj sati
|
|||
|
|
1.razred
|
2.razred
|
3.razred
|
4.razred
|
1.
|
hrvatski jezik
|
3
|
3
|
3
|
3
|
2.
|
strani jezik
|
2
|
2
|
2
|
2
|
3.
|
povijest
|
2
|
2
|
-
|
-
|
4.
|
tjelesna i zdravstvena kultura
|
2
|
2
|
2
|
2
|
5.
|
politika i gospodarstvo
|
-
|
-
|
-
|
2
|
6.
|
etika / vjeronauk
|
1
|
1
|
1
|
1
|
7.
|
matematika
|
2
|
2
|
2
|
2
|
8.
|
fizika
|
2
|
-
|
-
|
-
|
9.
|
kemija
|
2
|
2
|
-
|
-
|
10.
|
računalstvo
|
-
|
2
|
2
|
-
|
11.
|
turistička geografija Hrvatske
|
2
|
-
|
-
|
-
|
12.
|
čovjek, zdravlje i ekologija
|
2
|
2
|
-
|
-
|
15.
|
prehrana i poznavanje robe
|
-
|
1+1
|
-
|
-
|
16.
|
kuharstvo
|
-
|
-
|
1+1
|
1+2
|
17.
|
ugostiteljsko posluživanje
|
-
|
-
|
-
|
1+1
|
18.
|
turizam i marketing
|
-
|
-
|
-
|
1+1
|
19.
|
biljinogojstvo
|
1+1
|
1+1
|
2+1
|
-
|
20.
|
stočarstvo
|
1+1
|
1
|
1+1
|
-
|
21.
|
ekološka poljoprivreda
|
-
|
-
|
1+1
|
-
|
22.
|
hortikulturno uređenje gospodarstva
|
-
|
-
|
-
|
1+1
|
23.
|
Izborni i fakultativni predmeti: ribogojstvo, konjogojstvo, pčelarstvo, uzgoj južnih kultura, ratarstvo, kunićarstvo, ljekovito bilje, prerada mlijeka, lovstvo, vinarstvo, gljivarstvo, etnologija, knjigovodstvo, ovčarstvo, prerada i čuvanje poljoprivrednih proizvoda, tržište, kozarstvo, izrada autohtonog suvenira...
|
1+1
|
1+1
|
1+1
|
1+1
|
24.
|
praktična nastava
|
4+3
|
4+3
|
4+4
|
3+4
|
|
ukupno
|
33
|
32
|
31
|
30
|
|
stručna praksa
|
105
|
105
|
105
|
96
|