preskoči na sadržaj

Agronomska škola Zagreb

Login
Škola na daljinu

Projekti u provedbi

 

e-Dnevnik

        E-DNEVNIK ZA UČENIKE

   E-DNEVNIK ZA

NASTAVNIKE

 

  

  

   

    

       

     

    

    

 

Vremenska prognoza - Zagreb

Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 4. 2015.

Ukupno: 306900
Ovaj mjesec: 593
Danas: 24
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sudjelovanje na TCA SEMINARU
Autor: Đurđa Šmajgl, 4. 12. 2019.

Aktivnosti transnacionalne suradnje Developing Strategic Internationalisation and Partnerships in VET

 Luksemburg, 27. - 29.11.2019. 


U organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije i organizacije Anefore iz Luxembourga, prisustvovala sam trodnevnom seminaru o razvoju Strategije internacionalizacije i partnerstva u strukovnom obrazovanju. Profesor Nikola Biškup iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin i ja predstavljali smo Republiku Hrvatsku.

U trodnevnom druženju 36 predstavnika iz 19 zemalja (Luksemburg, Škotska, Švedska, Belgija, Njemačka, Češka, Austrija, Srbija, Rumunjska, Bugarska, Island, Poljska, Turska, Nizozemska, Slovačka, Italija, Malta, Brazil i Hrvatska) iznosili su svoja iskustva u projektnim aktivnostima u strukovnom obrazovanju, mobilnostima učenika i razvoju partnerstva u Erasmus + projektima;

Aktivnosti 1 i 2.

Predstavnici nacionalnih agencija za mobilnost iz Luksemburga, Njemačke, Nizozemske i Poljske primjerima dobre prakse potaknuli su raspravu o boljem povezivanju zemalja Europske unije u cilju poboljšanja kvalitete strukovnog obrazovanja i učenja temeljenog na radu.

U interaktivnim radionicama, u kojima sam aktivno sudjelovala, svi predstavnici dali su svoje prijedloge kako unaprijediti strukovno obrazovanje međunarodnom suradnjom i mobilnostima učenika. Definirali smo dionike, naveli prednosti i poteškoće internacionalizacije strukovnog obrazovanja.

Zadovoljna sam što sam imala priliku ponosno predstaviti povijest Agronomske škole Zagreb, sve projekte iz i izvan Erasmus+ programa u kojima je Škola sudjelovala, istaknuti lidersku ulogu Škole u obrazovanju zanimanja agronomske struke, predstaviti zanimanja za koja obrazuje naša Škola, kao i rad učeničke zadruge Pušlek. Prisutni su bili oduševljeni predstavljenim jer smo bili jedina škola koja je pripremila takav program.

Zahvaljujem  Agenciji za mobilnost i programe Europske unije na povjerenju koje mi je ukazala odabirom i organizaciji Anefore na kvalitetnoj organizaciji.   

                                                                   Pripremila: Marija Bošnjak, dipl.ing.agr.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju