preskoči na sadržaj

Agronomska škola Zagreb

Login

Nastava na daljinu

 

    

     agronomskaskolazg@psz.hr 

   Pratite nas na youtube kanalu

  Pratite nas na Facebook stranici

        Pratite nas na Instagramu

e-Dnevnik

        E-DNEVNIK ZA UČENIKE

   E-DNEVNIK ZA

NASTAVNIKE

 

  

  

   

    

       

     

    

    

 

Vremenska prognoza - Zagreb

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 4. 2015.

Ukupno: 330881
Ovaj mjesec: 1469
Danas: 2

                                               za više, klikni na sliku 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
U potrazi za uključivanjem
Autor: Đurđa Šmajgl, 14. 11. 2019.

TEMATSKI SASTANAK KORISNIKA PROGRAMA ERASMUS + I EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI


Nastavnica strukovnih predmeta  Agronomske škole Zagreb, Lucija Baškarić, koordinatorica Erasmus + projekata u našoj školi prisustovala je godišnjem tematskom sastanku korisnika  Erasmus + i Europske snage solidarnosti pod nazivom  U potrazi za uključivanjem.   Godišnji sastanak održan je 14. studenoga 2019. u Zagrebu, a okupio je više od 110 sudionika iz cijele obrazovne vertikale od predškolskog odgoja do visokog obrazovanja te iz područja mladih.

Osobe s manjim mogućnostima  već su uključene u projekte, ali ima prostora za napredak – poručila je pomoćnica ravnateljice Agencije za mobilnost i programe EU Ljubica Petrović Baronica. Naglasila je da se pomoću ovakvih  sastanaka nastoji pomoći u jačanju kvalitete i učinaka projekata u okviru Erasmus + programa, a da je drugi cilj sastanka sama razmjena iskustava  korisnika programa. Sudionici su na ovom sastanku imali priliku dobiti jasniju sliku o tome kako prepoznati osobe s manjim mogućnostima, kako ih više uključiti u projekte te što još mogu učiniti kako bi doprinijeli njihovom socijalnom uključivanju i kako uspješno realizirati projekt.

Kako bi naglasila važnost uključivanja osoba s manjim mogućnostima u projekte i povećala vidljivost projekata s temom uključivanja osoba s manjim mogućnostima, Agencija za mobilnost pokrenula je nagradu za najinkluzivniji projekt. Ove se godine na natječaj prijavilo  12 projekata, a ovogodišnji dobitnici su:

  1. Nagrada: Projekt Centra za istraživanje , edukaciju i primjenu novih znanja UP2DATE iz Zagreba;

  2. Nagrada: Projekt Osnovne škole Josipa Matoša iz Vukovara;

  3. Nagrada: Projekt srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića

Kraj sastanka organizatori su osmislili na način da svi sudionici sastanka posjete Knjižnicu u kojoj sve knjige govore.  Ta knjižnica  zapravo je modificirana verzija dviju metoda: metode Living library u kojoj su osobe s manjim mogućnostima zapravo knjige koje govore o svojim životnim iskustvima i metode Open space methodology u kojoj svi sudionici sastanka preuzimaju odgovornost za svoje učenje i sami odabiru literaturu i teme o kojima žele učiti.

S obzirom na to da su osobe s manjim mogućnostima izrazito snažne, uporne, motivirane i iz moje perspektive vrijedne divljenja, voljela bih da se u skoroj budućnosti termin osobe s manjim mogućnostima zamijeni terminom osobe s više izazova.

Pripremila: Lucija Baškarić, dipl.ing.agronomije

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju